Het Rijksmuseum opende op 13 april haar deuren. In het nieuw gebouwde Atrium werd het publiek verwelkomd middels een laserprojectie 'The Welcome Project'.

H.M. de Koningin verrichtte even voor 12 uur de officiële handeling, waarna duizenden bezoekers het vernieuwde Rijksmuseum konden bewonderen.

De opdracht was:
Trillingsvrije projectie, met een hogere lichtopbrengst dan zonlicht. Een animatie met daarin 8.800 voornamen uit het Nederlandse bevolkingsregister.... dat vereist wat denkwerk, een goede voorbereiding, slim programmeerwerk, hoogwaardige apparatuur en toegewijde medewerkers.

Xsaga als opdrachtgever namens het Rijksmuseum en Christian Borstlap als creatieve ontwerper van de uitingen legden de lat best hoog. En terecht!

In de maanden voorafgaand aan de opening werden plannen gesmeed, tests gedaan en de technische mogelijkheden opgerekt om te kunnen voldoen aan de wensen.

Uiteindelijk volgde uitvoering op 13 en 14 april 2013. Tien laserprojectoren werden samengevoegd tot één systeem, dat alle voornamen in willekeurige volgorde voorbij liet komen.

We zijn best trots!
Hebt u een toepassing waarvoor geen standaard oplossing is? Bel maar eens....

Resal Laser | Papland 6 |  4206 CL Gorinchem | +31 (0)183 626 868

Copyright © 2019. All Rights Reserved.